Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Språkintroduktion (Sprint)

Det här är utbildningen för dig som är ungdom och nyligen har invandrat till Sverige. Den är för dig som vill ha en utbildning med särskilt fokus på det svenska språket. Utbildningen ger dig möjlighet att gå vidare till gymnasieskolan, yrkeslivet eller annan utbildning. 

Krokslättsgymnasiet är en liten skola där människor från hela världen får plats. På vår Språkintroduktion-utbildning lägger du grunden för framtiden. Sprint anpassas efter dina språkkunskaper och innehåller de ämnen och kurser som just du behöver för att uppnå dina mål.

Sprint

När du börjar på Sprint kommer vi tillsammans med dig att utforma din studieplan. Dina studier kommer att anpassas efter dina kunskaper i olika ämnen och i yrkeslivet. Här finns möjlighet till flera olika vägar framåt.

På Sprint får du möjlighet att läsa ämnen på grundskolenivå för att bli behörig till gymnasiet eller andra utbildningar. Vi har språkstödjare på många modersmål som hjälper dig att lyckas med dina studier. Vi erbjuder idrott och hälsa med många aktiviteter, bland annat friluftsdagar och simundervisning. Det finns även personal på plats för att skapa en trevlig miljö på skolan och hjälpa dig att hitta fritidsaktiviteter.

Sprint Yrk

Sprint Yrk är framförallt för dig som har fyllt 18 år och vill ut i yrkeslivet. Här får du möjlighet att komma ut på arbetsplatser i praktik och på studiebesök. Vi skriver CV, personligt brev och förbereder dig på att snabbt komma ut i arbetslivet.

Vi samarbetar med Frejagymnasiets program för hotell, restaurang och bageri och med olika företag och utbildningsaktörer i hela Göteborgsregionen.

Ansökan till Språkintroduktion

Antagning till Språkintroduktion sker kontinuerligt, under hela läsåret. För att anmäla dig till Språkintroduktion, klicka här och fyll i anmälningsformuläret.

 LÄNKAR

image/svg+xml symboler
image/svg+xml symboler

 Följ vad som händer på Sprint genom att gå med i Sprints Facebook-grupp. Den heter SPRINT-Krokslätt.

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-11-15 09.29

100%

av vo-eleverna
fick jobb direkt
efter examen

9

minuter
till korsvägen i
centrala Göteborg