Praktik på kulturskolan

Vi är sex stycken prao-elever från Kvarnbyskolans musikklass. Vi valde att göra vår praktik på kulturskolan för att vi redan kände många i personalen och för att vi alla är intresserade av musik.

På vår praktik har vi fått spela musik för barn i 8-9-årsåldern och hjälpt dem testa olika instrument eftersom kulturskolan hade skolföreställningar för årskurs 2 i Mölndals grundskolor medan vi var där. Vi fick många positiva kommentarer både från barnen och från lärarna för det jobb vi gjorde. Våra handledare var bra på att instruera oss hur man lär ut och hur man är en bra förebild.

Kulturskolan hade en trevlig arbetsmiljö, personalen var mycket trevliga och positiva hela tiden, som till exempel när vi blev presenterade för alla lärarna. Fikat var mycket uppskattat. Kaffet var också mycket gott.

Erfarenheter för framtiden

Flera av oss trodde att man bara lär ut musik i musikläraryrket men det visade sig att man gör mycket mer, som att rodda och vara med i konserter ibland. Vi kommer alla att komma ihåg torsdags- och fredagsmyset då vi hjälpte till när kulturskolan hade öppet hus. Det var massor av barn överallt och flera barn intresserade sig mer för musik. Vi kommer alla att ha nytta av att interagera med barn till exempel om vi ska bli lärare i framtiden.

Det var lärorikt att vara på kulturskolan och flera av oss har funderat på att kanske bli musiklärare för att man får göra det man tycker är kul.

Bloggat av

Viktor Forshamn, Philip Svensson, Jon Odlöw, Ninni Falk, Petter Lygner och Linda Gao, åk 8 på Kvarnbyskolan

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad