Lära genom att härma

Läsåret 2017/2018 är vi i Tetra Artists in Residence på Mölndals kulturskola. Vi håller workshops med lärarna och samarbetar med elever i olika projekt.

Tetra och kulturskolans lärare 2018

Vi tar oss tillbaka till rötterna i Tetra. Lyssnar, härmar, spelar och dansar. Vi börjar från början, så att säga. Visar ett sätt att lära ut som pedagogerna sedan kan använda i sin undervisning.

Idag gör vi vår tredje lärarworkshop, som delvis ska syfta fram till finalkonserten för Lilla Ljunggrenska stipendiet den 25 april. Vi går en vår tillmötes och klär den med nya rytmer och klanger tillsammans.

Tetra och kulturskolans personal 2017

Vi har träffat underbara och engagerade människor på Mölndals kulturskola. De bjuder på sig själva och är generösa mot varandra.

Bloggat av Anna Ottertun, Sanna Källman, Maria Stellas och Ingrid Brännström i Tetra

Öppna våra ögon mot världen

Vi på kulturskolan bjöd in Tetra till oss eftersom de jobbar med olika musiktraditioner från flera olika länder. Både haitisk, arabisk, grekisk och nordisk folkmusik. Vi vill gå ifrån det enbart västerländska och lära oss ta vara på de stora musikaliska tillgångar barnen i våra skolor bär med sig från sina olika bakgrunder.

Tetra har tillägnat sig kunskaper om olika musiktraditioner genom ett genuint intresse för folk- och världsmusik. Om de har lärt sig detta så kan vi också göra det. De är våra förebilder och hjälper oss öppna våra ögon och öron mot världen. Med hjälp av dem vill vi minska språkbarriärer och trösklar i lärandet.

Bloggat av Maria Wilhelmsson, biträdande kulturskolechef.

Error: javax.jcr.PathNotFoundException: #Fortbildning

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad