Eleverna i samhället

Lärare på Brattåsskolan vill slå ett slag för de fria utbildningar som olika samhällsaktörer ofta erbjuder skolan.

- Missa inte chansen att utnyttja en resurs! Det menar Åse, Marcus och Marie-Louise och berättar här om sitt besök på Lindome brandstation:

Varje år får alla elever i klass 5 i Mölndals stad möjligheten att genomföra ett besök med en brandutbildning av personal från Lindome brandstation. Detta projekt som funnits i kommunen i flera år har lärt våra elever i årskurs 5 hur viktigt det är med brandsäkerheten på skolor och i hemmet.

Lärorik, spännande utbildning

Femmorna på Brattåsskolan tog chansen att åka till Lindome brandstation för att se hur det kan se ut på en brandmans arbetsplats. Personalen som mötte oss var väldigt engagerade och pedagogiska och försökte verkligen svara på alla de frågor eleverna hade.

Vi förstod det som att flera skolor inte tog chansen att vara med på utbildningen och heller inte ville besöka brandstationen. Vår upplevelse var att utbildningen var mycket givande och lärorik och inte desto mindre när det utbröt en brand i vår närhet när det brann på Slottskogsvallen.

Att eleverna var nöjda med besöket på brandstationen gick inte att ta miste på:

- De berättade vad de gjorde som brandmän och inte bara att de släckte bränder.

- Det var kul och de lärde oss så många saker!

- Det var bra att de lät oss komma på besök.

Samarbete att värna om

Vår uppmaning till er som kommer att ha blivande femmor nästa läsår är att ni kollegor tar chansen att utnyttja denna resurs som vi har i samarbetet med Räddningstjänsten. Ett samarbete som vi ska vara rädda om och som det vore tragiskt om det upphörde.

Dessutom vill vi tacka personalen på Lindome brandstation för ert stora engagemang och goda fika.

Marcus, Åse och Marie-Louise
Lärarna i årskurs 5 på Brattåsskolan

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    300

    Dela på:

    Senast uppdaterad