Hagåkers förskola

Hagåkers förskola är en liten mysig förskola med fantastiska lokaler centralt i Mölndal.

Hagåkers förskola är en liten förskola i centrala Mölndal där vi välkomnar barnen till en stimulerande, trygg och rolig mötesplats där vi leker och lär tillsammans.

Förskolan har och föränderliga lekutrymme där vi skapar möjligheter för lek, fantasi och relationsskapande. Vi har även en stor ateljé där det finns möjlighet till det mesta inom skapande verksamhet. I utemiljön finns en gräsmatta, många äppelträd, lekplats, sandlådor och gungor och en kort promenad bort ligger såväl skogen som biblioteket.

Förskolan har två avdelningar; Humle där de yngre barnen, cirka 1-3 år går, och Timotej där de äldre barnen, cirka 3-6 år, går. Vi är 6 pedagoger som har förmånen att arbeta här. Vi samarbetar under morgnar och eftermiddagar vilket skapar goda relationer till alla barn på förskolan.

Vår barnsyn och förhållningssätt

På Humle och Timotej anser vi att det är viktigt att barnen ska få känna att de lyckas varje dag och arbetar hela tiden för att anpassa utbildningen till de barn som deltar i den. Vi tror att barn klarar mycket själva om de ges rätt förutsättningar samt stort förtroende och vi uppmuntrar barnen att hjälpas åt för att ge barnen möjlighet att se den vidd av kompetens som finns i barngruppen samtidigt som de uppmärksammas som en viktig del i den.

Vårt arbete grundas i läroplan för förskolan, skollagen samt utifrån ett relationellt förhållningssätt där det läggs stor vikt vid relationer såväl barnen emellan, som mellan barn och pedagoger eftersom trygga relationer ses som grunden för lärande och utveckling. Barn och pedagoger utforskar, förundras och lär tillsammans och mångfald ses som en tillgång där vi strävar efter att barnen ska utvecklas till trygga och självständiga individer som alla vill och vågar uttrycka sina egna åsikter och känslor.

Varmt välkomna till Hagåkers förskola!

Relaterad information

Kontakt

Hagåkers förskola
Kronogatan 4
431 41 Mölndal
031-315 10 00 Kontaktcenter
kontakt@molndal.se
Fler kontaktuppgifter

Karta, Hagåkers förskola

Veronica Stigholt
Rektor
Hagåkers förskola

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad