Valås förskola

På Valås förskola får våra barn möjlighet att utvecklas tillsammans genom kreativitet, fantasi och lek. Vi erbjuder barnen en stimulerande och utforskande miljö med mycket fokus på litteratur och språkutveckling.

Sommarbild på Valås förskolas utegård. Foto: Malin Bengtsson.

Här fylls barnens vardag med möjligheter att utveckla tillit till sin egen förmåga, att utvecklas genom nyfikenhet och att vi lyfter vikten av respekt för olikheter. Arbetet med delaktighet och inflytande i vår vardag löper som en röd tråd genom verksamheten. 

Maten på förskolan får vi från eget tillagningskök med egen kock som erbjuder fantastisk mat som både barn och pedagoger uppskattar mycket.

På Valås förskola strävar vi efter att barnen lär sig tillsammans genom kreativitet, fantasi och samspel. Vi arbetar aktivt för att ge leken stort utrymme i vår verksamhet.

Tillsammans med barnen skapar vi tillgängliga och inspirerande lärmiljöer där barnen får möjlighet att växa och utvecklas, både som individer och i grupp.

Tillsammans med Kyrkängen och Sinntorps förskolor ingår Valås i en enhet med gemensam förskolechef och med ett nära samarbete mellan både våra respektive hus och avdelningar. Oavsett vilken förskola du väljer för ditt/dina barn så ska du som vårdnadshavare mötas av en professionell verksamhet och ett gott bemötande.

Vi vill på våra förskolor erbjuda dig och ditt barn en trygg, lugn och utvecklande miljö, där varje enskild individ bemöts utifrån sina unika förutsättningar.

På våra förskolor utforskar och upptäcker barn tillsammans med sina pedagoger vilket också ger barnen möjlighet till inflytande och delaktighet i sin vardag. 

Relaterad information

Kontakt

Valås förskola
Valåsvägen 2
437 32 Lindome
031-315 12 11 Valås förskola
031-315 10 00 Kontaktcenter
kontakt@molndal.se
Fler kontaktuppgifter

Karta, Valås förskola

Eva Rolander
Rektor
Kyrkängens förskola
Sinntorps förskola
Valås förskola

Dela på:

Senast uppdaterad