Stretereds förskola

Förskolan ligger i Östra Kållered och består av fyra avdelningar för yngre barn och tre avdelningar för äldre barn. Vi är en litteraturdiplomerad förskola och har sagan som utgångspunkt i vår vardag.

Stretereds förskola. Foto: Barbro Agnar

Litteraturen styr vårt arbetssätt

Att arbeta utifrån litteraturprofilen innebär:

  • Att vi använder litteraturens möjligheter i det dagliga arbetet.
  • Att ge barnen positiva upplevelser av böcker, läsning och berättande på olika sätt.
  • Att ge barnen möjlighet att uttrycka sig med flera språk, så som det talade eller det kroppsliga.
  • Att samverka aktivt med biblioteket.
  • Att regelbundet utvärdera och utveckla arbetet med litteraturen.

På förskolan tar vi nytta av alla pedagogers kompetens och integrerar det i vårt arbete med litteraturen. Förskolan har tillgång till en inspirerande närmiljö, såsom området kring Tulebosjön eller olika skogar runt om förskolan.

Miljöarbete tillsammans med barnen

Vi har ett tillagningskök på förskolan, där fokus ligger på närproducerad, ekologisk och säsongsbaserad kost under dagens olika mål. Maten hämtas från köket och äts på respektive avdelning, där barnen själva får ta sin mat vid bordet.

Vi låter barnens intressen och nyfikenhet styra vårt arbete och vi pedagoger befinner oss på barnens nivå för att tillsammans skapa ett lustfyllt lärande. I vår utomhusmiljö skapar vi olika stationer, både permanenta och föränderliga, som kopplas till både barnens intresse, litteraturprofilen och aktuella projektarbeten.

Stretereds förskola har sedan 2009 en certifiering i Grön Flagg. Barnen görs delaktiga i miljöarbetet och får bland annat agera miljöhjältar när de tillsammans med en pedagog går och slänger den sorterade sophanteringen. Papper, metall, plast och komposterbart sorteras på respektive avdelning.

Relaterade dokument

Relaterad information

Plan mot kränkande behandling

Kontakt

Stretereds förskola
Parkgårdsvägen 6
428 34 Kållered
Fler kontaktuppgifter

Karta, Stretereds förskola

Massumeh Salehnamadi
Rektor
Stretereds förskola
031-315 20 63

Dela på:

Senast uppdaterad